[ חזרה לבלוג ]

shutterstock_146128733_600.600
ספר לחבר הוסף לפייסבוק הוסף ציוץ בטויטר

יועצת הנקה: שאיבת חלב אם ואחסונו

שאיבת חלב ואחסונו:

קיימות מספר רב של משאבות ידניות וחשמליות. בחירת המשאבה תלויה בסיבה שבגינה את מעוניינת לשאוב. לדוגמא, לאמא לתינוק פג, נמליץ על לפחות 8-12 שאיבות ביממה בכדי לעודד את ייצור החלב ונבחר במכונה בדרגת בית חולים דו-צידית, למשל לקטינה או סימפוני של חברת מדלה.  דוגמא נוספת,לצורך חזרה לעבודה ושאיבה בזמן העבודה נמליץ על משאבה קלה לנשיאה. למי שמעוניינת לקצר את משך זמן השאיבה, נמליץ כמובן על משאבה דו צידית. בכל מקרה, חשוב לשקול נתונים שונים כמו כמות החלב הדרושה, היכולת והנתונים הטכניים לשאיבה, האם ניתן לשאוב ולהניק גם יחד, מצב השדיים, ומצבו הבריאותי של התינוק.

כיצד לשאוב:

  • חשוב תמיד לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש ולפעול לפי הוראות היצרן לגבי השימוש במשאבה ושמירה על ניקיונה.
  • לשטוף ידיים עם מים וסבון.
  • להכין כלי המיועד לאחסון החלב (שקית חלב אם, בקבוק תומך הנקה וכו')
  • להכין את המשאבה עם כל הכלים, אחרי שוידאת כי הכלים הבאים במגע עם החלב נוקו ועברו סטריליזציה.
  • ניתן לשאוב מצד אחד עד לריקון ולעבור לצד השני או לשאוב לסירוגין.
  • שימי לב, ישנם מצבים הדורשים התייחסות לזמן השאיבה או לשאיבה עד להקלה ועוד. במצב כזה, חשוב מאד להתייעץ עם יועצת הנקה.

אחסון החלב:

רצוי להשתמש במיכל או שקית אחסון בנפרד לכל שאיבה. יש לכתוב עליהם את התאריך שנשאב ולסדר לפי תאריכים במקפיא או במקרר (בהתאם לצרכים), ולהשתמש לפי מה שנשאב ראשון יהיה לשימוש ראשון.

מומלץ לחלק את המנות לגודל המנה שהתינוק אוכל, או למנות קטנות למניעת בזבוז.

עדיף לשמור את החלב שנשאב במקרר או במקפיא. אם אין באפשרותך, הצטיידי בצידנית עם קרחומים לאחסון החלב. <לרכישה בחנות המקוונת>

 

הפשרה וחימום החלב:

ניתן להפשיר מחוץ למקרר בכלי עם מים חמימים ומומלץ להגיע לטמפ' החדר ולא יותר.

ניתן להעביר חלב שהוקפא למקרר ואז להשתמש בו תוך 24 שעות. מומלץ לא להעביר ממצב של קפוא לחום ישיר.

אם התינוק לא סיים את מנת החלב שהופשר, יש לזרוק את מה שנותר ולא להקפיאו שנית.

אין להפשיר חלב-אם במים רותחים או חמים מאד, אין לחמם במיקרוגל ואין לנער בחוזקה.


שאלות נפוצות:
1. עד עכשיו חיממתי את החלב שלי במים רותחים. האם התינוק שלי בסדר?
תשובה: המים הרותחים למעשה עושים כוויה ופוגעים ברכיבים החיים הנמצאים בחלב אם. גם אם עד כה חיממת במים רותחים, הקפידי מעתה לחמם רק במים חמימים או לתת בטמפרטורת החדר. חלב אם הוא בכל זאת ההזנה הטובה ביותר לתינוק, גם אם חומם מעט יתר על המידה.

2. הפשרתי חלב אם מהמקפיא לטמפ' החדר ולא השתמשתי. האם אני יכולה שוב להקפיא אותו?
תשובה: את החלב שהופשר, מומלץ שלא להקפיא שוב. עדיך להשתמש בחלב הזה ביממה הקרובה. אם השימוש הוא לא מיידי, שימרי במקרר.

3. בכל פעם שאני מפשירה חלב אם מהמקפיא, יש לו ריח של סבון או בושם. התינוק גם מסרב לשתות אותו כשהוא מריח כך. האם החלב שלי מקולקל?
תשובה: החלב שלך ככל הנראה תקין. הריח הזה נובע מאחד הרכיבים שבחלב האם ומשתנה מאמא לאמא. בכדי למנוע את הריח, הרתיחי את החלב בסיר על הכיריים לכמה שניות בודדות (ממש רק לראות את הבועות בצדדים עולות). פעולה זו מווסתת ותפחית את הריח.

להזמנת מכונות שאיבה להשכרה או רכישה לחצי/לחץ כאן


התקשרו ל

עדי קורנגולד חיון

, מייסדת בייבי בית
  • אחות R.N, B.sc
  • יועצת הנקה מורשית
  • יועצת שינה בכירה
  • מוסמכת להדרכת עיסוי תינוקות ולהרגעה בשיטת חמשת ה-S.

עדי החלה דרכה בתחום הילדים וההורות כמנהלת תחנת טיפת חלב של שרותי בריאות כללית.
בהמשך דרכה עבדה כיועצת הנקה בבית החולים האוניברסיטאי, שיבא, תל השומר.
במקביל, עדי מרצה בקורסים 
בבתי הספר האוניברסיטאים לסיעוד באיכילוב ובשיבא ובמסגרות פרטיות, מדריכה במרכזי רפואת והתפתחות ילדים ומשמשת כיועצת חיצונית לחברות בין-לאומיות כמו AVENT ו-BEPANTEN.


לקביעת פגישה ולבירורים נוספים:

  טלפון: 054-7247414054-7247414      BabyBait.adi@gmail.com


layla 

יועצות ההנקה מבית בייבי בית עונות לשאלות

 


[ חזרה לבלוג ]

 

פטמות הכסף של סילוורט


ממליצים: